Ge bort kläder i present

Det här med att ge bort kläder i present till ett barn kan antingen vara en hit eller en miss. Det beror helt och hållet på om barnet är intresserad av kläder och kan uppskatta mjuka paket lika mycket som hårda paket. I det här inlägget får du tips på några saker som kan vara bra att tänka på om du ska ge kläder i present.

Till någon som fyller år

Det kan vara svårt att välja kläder till ett barn som du inte känner särskilt väl. Därför kan det vara en bra idé att fråga föräldrarna vilka sorts kläder som barnet vill ha eller behöver. En annan idé är att ge bort kläder som är lite roliga, till exempel en ballerinakjol eller en frostklänning till någon som har ett kalas med det temat. Då kommer din present med stor sannolikhet att uppskattas. Du kan också köpa roliga hattar och accessoarer.
Men om du känner barnet eller det kanske till och med är ditt egna barn är det något enklare att hitta kläder som barnet kommer att uppskatta. Är det ditt barn och du är med och ordnar inför kalaset kan du dekorera lokalen eller ert hem med party dekorationer och du kan köpa en utstyrsel som ditt barn kan ha på sig på kalaset för att göra tillfället extra speciellt.

I julklapp

En annan gång då man kan köpa kläder i present till ett barn är kring jul. Du kan till exempel köpa en härlig pyjamas som barnet kan ha på sig under kyliga vinternätter. Andra exempel på kläder du skulle kunna köpa i julklapp till ett barn är mysiga tofflor eller finare kläder som barnet kan ha på sig under julen och vinterns festligheter. Du kan också köpa bra vinterkläder. Till exempel stickade tröjor, halsdukar, mössor och vantar och andra plagg som både är härliga att ha på sig men är också värmande under vinterns kallaste månader.
Förutom att du kan köpa kläder i julklapp till ett barn som är knuten till årstiden kan du också köpa kläder från barnets önskelista.

I sommarpresent

När barnet går ut en årskurs i skolan eller går på sommarlovfrån förskolan kan det vara en rolig idé att ge bort kläder i present. När det är sommar så behöver man fler ombyten eftersom barnen är ute och leker ännu mer. Därför kan det vara bra att ge bort några somriga plagg i present. Några exempel på plagg du skulle kunna ge bort i present till ett barn som har fått sommarlov är klänning, tights, shorts, kortärmade tröjor, t-shirts och linnen. Du kan också välja att köpa somriga accessoarer och ge bort dem. Till exempel solglasögon.

Så slår du in paketet

När du har inhandlat de kläder du ska ge bort i present är det dags att slå in det. Många butiker erbjuder presentinslagning men dessa inslagningar brukar bestå av butikens egna inslagningspapper som inte är de roligaste. Därför kan du istället köpa hem roliga presentpapper och snören och slå in paketet med för att göra presenten roligare.