Att köpa begagnade barnkläder

Det finns många fördelar med att handla begagnat, och barnkläder är inget undantag. Om möjligt finns det faktiskt ännu fler fördelar med att handla just barnkläder begagnat.

En sådan fördel är till exempel att begagnade barnkläder redan har blivit tvättade ett antal gånger. Detta är en fördel för att nya kläder kan innehålla rester av kemikalier och färgämnen, som inte går bort förrän plaggen tvättats några gånger. Dessa ämnen kan framkalla allergiska reaktioner, särskilt hos barn och bebisar, som har känslig hud. Eftersom plaggen har tvättats ser du också hur väl de håller för tvätt, och slipper bli besviken av ett nytt plagg som efter tvätt har blivit blekt, tappat formen eller krympt.

En annan fördel är att barnkläder (särskilt bebiskläder) oftast bara används ett fåtal gånger innan barnet har vuxit ur dem. Det gör att det går att hitta begagnade barnkläder i mycket gott skick. Just på grund av att barnen växer ur kläderna så fort måste man som förälder dessutom köpa nya barnkläder ofta. En annan aspekt av att handla kläder till barnen begagnat är därför att man bidrar till att minska textilkonsumtionen. Att producera textilier är mycket resurskrävande och vattenkrävande, varför man genom att minska sin konsumtion av nyproducerade kläder kan ge miljön en stor hjälpande hand.

Ytterligare en fördel med att köpa begagnade barnkläder är rent ekonomisk – det är helt enkelt billigare. Tack vare internet finns nu dessutom en enorm andrahandsmarknad av barnkläder och allt annat man kan behöva köpa till barnet, då privatpersoner kan handla med varandra via annonssidor av olika slag. Om man tycker om att handla billigt ska man förutom att leta efter begagnade barnkläder på nätet också gå in på Fri-frakt.nu. Där kan man till exempel hitta en Coolstuff-rabattkod och en mängd andra rabattkoder, så att man kan handla även andra saker billigt.

Det enda undantaget när det gäller att köpa begagnade kläder till barn är ytterkläder, särskilt regnkläder. Äldre regnkläder kan nämligen innehålla PVC, varför bland annat Naturskyddsföreningen varnar för att man bör vara försiktig när man köper begagnade regnkläder. Om man tydligt märker att det är en nyare modell av regnjacka eller galonbyxor som det handlar om, behöver man dock sannolikt inte oroa sig.