Bästa barnkläderna till barnkalaset

Barnkalas är en av de största och roligaste händelserna på året. Barn älskar kalas och tycker att det är spännande både att förbereda, klä upp sig och leka på ett kalas. Kalaskläderna bör vara bekväma, funktionella och fina. Det är inte helt lätt att hitta kläder som uppfyller dessa kriterier. Det kan vara en fördel att låta barnen sätta på sig finkläderna precis innan kalaset börjar och innan dess ha mer okänsliga kläder.

Under förberedelserna

Att förbereda inför ett kalas är halva nöjet. Låt barnen vara delaktiga i planeringen och förberedelserna. Börja med att göra fina inbjudningar. Det bör framgå redan på inbjudningen vilken klädsel som gästerna förväntas ha. Detta är framför allt viktigt om kalaset har ett särskilt tema eller om några av lekarna kräver oömma kläder. I den smarta appen Invajt kan du enkelt fixa snygga inbjudningskort online och skicka ut dem via sms till gästerna. Inbjudningen är det första steget till ett minnesvärt kalas så se till att barnen får vara med och utforma den. Låt även barnen vara med och köpa godis, chips, dekorationer och annat som behövs till kalaset. På själva kalasdagen är det mycket som behöver förberedas. Se till att barnen ha slitstarka och oömma kläder under förberedelserna eftersom det är stor risk för fläckar och spill.

Under kalaset

Det kan vara en god idé att byta om till festkläderna precis innan gästerna kommer, men det är dock ingen garanti för att för att de inte kommer att fläckas ned Barnkalas är livliga och barnen gillar att springa runt och leka. Den finaste skjortan eller klänningen kan sparas till en mer stillsam tillställning. Välj istället fina barnkläder som ni inte är rädda om. Det finns massor av fina kalaskläder som inte är särskilt dyra. Ett tips är att köpa kalaskläder till barn på second hand. Dessa är ofta i bra skick och betydligt billigare än nya.