Vinterkläder för barn

Snart är vintern här och det är dags att se över barnens kläd- och skogarderob.

Det är viktigt för alla, oavsett ålder, att bära kläder efter väder men extra viktigt är det för barn som spenderar längre stunder utomhus och som utsätter sina kläder för hårdare prövningar. Framför allt små barn. Ofta väljer man en overall till de minsta barnen och då finns det mycket att tänka på då den ska ha god ventilation och stå emot vind och väta. Den ska också hålla värmen och vara lätt att ta såväl på som av samt så ska barnet kunna röra sig i den och inte börja frysa direkt då hen sätter sig för en paus. Kläderna måste vara slitstarka, gärna ha muddar som inte tillåter snö att leta sig in och de måste kunna tvättas många gånger utan att förlora vare sig funktion eller färg. Om kläderna dessutom står för goda värden såsom miljövänligt, tillverkade under mänskliga omständigheter och djur- och allergivänliga så är det bra. Det är inte lite vi kräver av våra barns vinterkläder! Även då det gäller skor har vi höga krav. Skon/kängan ska sitta bra så att den är bekväm, den ska vara slittålig och av bra material och gärna vara prisvärd.

När barnen blir lite större kan en del av kraven få stå åt sidan för utseendet och pågående trender men fortsatt vill vi såklart att våra barn ska hålla sig varma och torra.
Det finns en rad tillverkare och märken som fyller, om inte alla så i alla fall många, av de önskemål både föräldrarna och barnen har och på Johnells finner vi ett urval av populära märken och plagg. Såväl tjejer som killar ska få klä sig lika snyggt som vuxna kvinnor och män och därför har man här ett noga utvalt sortiment.