Tips när du ska köpa barnkläder

Att köpa barnkläder är inte alltid det enklaste, speciellt när barnet kommer upp i en ålder då hen vill vara med och bestämma. Om du vill hitta snygga och bra kläder som samtidigt är moderiktiga ska du kolla in NA-KD som har ett bra sortiment av kläder för barn. Du hittar bland annat perfekta plagg att ha bland annat på skolan. Barn som kommer upp i ålder blir mer medvetna om vad de har på sig och vill gärna känna sig fina och trendiga.

För småbarn är kvantitet bättre än kvalité

Barn växer mycket och ibland kan det kännas onödigt att köpa flera dyra plagg som ändå snart är urväxta. När du handlar barnkläder kan du handla några dyra lite finare plagg och sedan några billigare som det inte gör något att de går sönder eller spills på. Beroende på vilken ålder barnet är i kan det ibland vara bättre att satsa på kvantitet istället för kvalité. De är speciellt i den åldern då barn sliter mycket på kläderna och har en tendens att smutsa ner sig mycket. För barn i förskoleåldern är det perfekt att ha en basgarderob med lite billigare slit och släng plagg. När barnet börjar växa lite långsammare och kan ha kläderna en längre tid är det bättre att satsa på plagg av bra kvalité så att de håller.

Satsa på ytterplagg av bra kvalité

När det gäller dyrare plagg som vinterkläder, handskar och skor kan det löna sig i längden att köpa plagg av bra kvalité. Finns det dessutom småsyskon som kan ärva kan ett dyrare ytterplagg vara mer lönsamt. Ett tips är att lägga undan en summa varje månad inför hösten när större köp ska göras. Då kommer det inte att svida lika mycket när massor av kläder och ytterplagg ska köpas på samma gång. Ytterkläder kan du även handla second hand. Det finns ofta några guldkorn att hitta men du behöver eventuellt lägga ner lite tid på att leta. Att handla på rea är också ett tips.

Kläder efter väder

När du handlar kläder till ditt barn är det bra att tänka på materialet. Klimatet i Sverige växlar väldigt mycket och det är bra om barnet kan klä sig efter vädret. Ett tips är att barnet har kläder så att det är enkelt för barnet att klä sig lager på lager. Att ha fleece- eller yllekläder är perfekt att dra på vardagskläder när det är kallt ute. Bomullskläder till vardags kan vara en bra idé att köpa eftersom det är ett material som har en mjuk textur, är skonsam mot huden och andas bra.