Minska kostnaderna för barnkläder

Det är nog inte någon förälder som inte har märkt av att barn växer väldigt snabbt. På bara någon vecka har de vuxit ur de där nya klädesplaggen som du precis köpte och skorna hann barnet bara använda några fåtal gånger. När barnet blir större växer de vanligtvis långsammare, till många föräldrars förtjusning, men under de första levnadsåren kan man behöva byta ut garderoben ett flertal gånger om året.

Att köpa kläder är något som behöver göras, men det betyder inte att det blir en rolig shoppingrunda vid varje tillfälle. Barnkläder kan absolut hittas billigt, men måste du uppdatera hela garderoben blir det ändå en ganska stor kostnad. Här nedan har vi därför listat våra absolut bästa tips på hur du kan se till att ditt barn alltid har kläder i rätt storlek och att du alltid har pengar kvar i plånboken.

Spara pengar på barnkläder

Hur ska man då gå tillväga för att spara pengar på barnkläder? Barnkläder har ju trots allt blivit nästan lika dyra som kläder för vuxna? Lugn! Vi vet precis hur du ska gå tillväga för att lyckas.

  • Rabattkoder och erbjudanden – Med hjälp av rabattkoder slipper du betala fullt pris och kan hitta många bra erbjudanden, t.ex. att handla tre tröjor för priset av två. På familyedeal.se finns det rabattkoder som är specifikt framtagna för just föräldrar och du hittar bland annat koder för ekonomi, kläder och mode, hushåll och mycket mer.

 

  • Handla second hand – Att köpa barnkläder begagnat är inte längre associerat med en sämre ekonomi. Idag har det faktiskt blivit riktigt populärt och man drar sig inte längre för att berätta om man hittat något till riktigt bra pris på en loppmarknad. Du kan handla barnkläder på second hand både i butiker och online.

 

  • Låt kläderna gå i arv – Har du barn i olika åldrar är det en god idé att spara undan vissa plagg och låta dessa gå i arv. Visst kan det vara lite knepigt att få till ett bra förvaringsutrymme för alla kläder, men vi kan lova att du kommer kunna spara in en hel del pengar på detta. Barnkläder från dyrare märken har oftast en mycket längre hållbarhet, men allt beror på hur mycket de har använts.

 

  • Laga istället för att slänga – Barn rör på sig mycket. Att det blir små hål, revor eller fläckar på kläderna är långt ifrån ovanligt. Du behöver dock inte slänga ett plagg bara för att det inte är 100 % helt eller fläckfritt längre. Införskaffa dig ett bra sykit och några snygga lappar eller figurlappar som du kan använda för att laga hål och täcka fläckar.