Barnkläder – så kommer du undan billigt

Att köpa barnkläder är inte något som man bara kan göra en gång om året, åtminstone inte om man har egna barn. Barnkläder är något som slits otroligt fort och barn växer dessutom ur sina plagg inom loppet av bara någon månad. Konsumtionen av kläder för barn är således väldigt stor och man behöver i de flesta fall lägga ut väldigt mycket pengar. Här nedan har vi därför sett till att samla de bästa tipsen på hur du kan köpa barnkläder och komma undan så billigt som möjligt.

Lopparmaknader – På en loppmarknad kan du hitta mängder med fina barnkläder, halloweendräkt till barn, lucialinnen, skor och sandaler. En loppmarknad är alltså en riktig guldgruva för den som vill hitta billiga och bra barnkläder. Här säljs kläder ut för endast 5-10 kronor och genom att återbruka så är du också mer miljövänlig.

Klädbytardagar – Klädbytardagar är något som har blivit otroligt populärt på senaste tid och speciellt när det kommer till barnkläder. En klädbytardag är precis vad det låter som. Man tar med sig de barnkläder som man inte längre är i behov av och byter bort dem mot andra plagg – med andra människor. Om det inte finns någon klädbytardag anordnad där du bor kan du själv se till att fixa en. I många fall kan det även gå bra att tala med skola/förskola för att fråga om en klädbytardag kan hållas på plats.

Äldre syskon – Har du äldre syskon till ditt barn har du riktigt stora möjligheter, men det gäller att man agerar snabbt och redan när det äldre syskonet är litet. Spara undan så många plagg som möjligt, men satsa bara på kläder som faktiskt fortfarande är fräscha och fina. Vill du inte ha kläderna liggandes uppe i hemmet så använd dig av vakuumpåsar och kartonger. Stuva ner allting och förvara rätt i källare eller på vind.

Laga istället för att slänga – Är du händig av dig? Bra! Då kan du faktiskt se till att laga mycket av barnens kläder och få dem att hålla mycket längre. Det är dumt att slänga bort ett par snygga byxor bara för att det har gått hål i knät efter två gångers användning.

Du kan säkerligen komma på fler sätt som du kan spara in pengar när du ska köpa barnkläder. På internet finns det många auktionssajter som man kan använda sig av och där dyra vinterskor av känt märke kan gå för bara några enstaka kronor. Om man vill spara in pengar på barnkläder så gäller det naturligtvis att tänka till lite grann. Spontanshoppa inte, utan vänta till de här specifika tillfällena då du kan få med dig betydligt mer kläder till ett betydligt lägre pris.