Barnkläder för fest

Att klä upp sig för fest är spännande och pirrigt, speciellt om man är liten. Idag finns ett brett urval av festkläder till barn, allt från smokings i miniformat till spännande klänningar och kjolar. Barnkläder för fest bör vara bekväma och ge utrymme för lek, svunnen är tiden då barn förväntades sitta stilla och inte synas och höras när det vankades fest. Klä också gärna barnen i färg eftersom de flesta barn gillar starka färger och mönster. Kom ihåg att även barnet ska känna sig bekvämt och fint, det är alltså inte bara du som ska vara nöjd över festklädseln.

Var kreativ med barnens festkläder

Förr var det vanligt att små flickor hade kjol eller klänning och små pojkar hade skjorta eller byxor när det var fest. De gamla förlegade normerna börjar dock luckras upp. Var inte rädd för att leta festkläder på pojkavdelningen till flickor och vice versa. Små barn bryr sig faktiskt inte speciellt mycket om normer och vad som är rätt. Vissa företag har fattat galoppen, Åhlens delar inte längre upp barnkläder efter kön för att ta ett exempel. Så tänk om du också och låt den lilla flickan ha fluga på festen om det är det hon önskar, eller klä pojken i en fin och färgglad tunika.

Tänk smart när du handlar festkläder

Små barn växer fruktansvärt fort. Klänningen du köpte för några månader sedan passar plötsligt inte längre. Det är därför bra att vara smart när du köper festkläder till barn. Eftersom dessa kläder inte hinner användas så mycket så finns det massor av fint och nästan nytt att hitta på second hand. Du kanske inte heller ska satsa på de allra dyraste plaggen eftersom de kommer att användas så få gånger. Med det sagts så finns det nästan inga hinder när man klär sina barn för fest. Tänk kul, färgglatt och bekvämt så är du en god bit på vägen mot riktigt festsnygga ungar.