Bra material för barnkläder

Det är viktigt att ha riktigt bra material för barnkläder. Barn behöver ha mjuka, följsamma kläder som tål lek och smuts. Ekologisk bomull är skonsamt mot den tunna, ömtåliga huden hos ett barn vilket gör att det är ett bra val. Om man väljer ekologisk bomull i stället för vanlig bomull har man försäkrat sig om att tyget är fritt från kemikalier. Meriono-ull är också ett material som är passande för barnkläder. Det är klifritt och ger en skön, behaglig värme. Materialet är ett naturmaterial som isolerar både när det är kallt och varmt ute.

Blondinbella satsar på barnkläder

Isabella Löwengrip, även kallad Blondinbella, har haft en framgångsrik blogg sedan 10 år tillbaka. Hon var endast 14 år när hon började att blogga och sedan dess har hon startat många företag. För fyra år sedan startade hon sitt skönhetsmärke som heter Löwengrip Care & Color. Isabella Löwengrips nya projekt kan vara barnkläder. Hon säger att en anledning till att hennes företag, bland annat skönhetsmärket LCC, går så bra är för att hon tar hand om sin blogg och använder den som marknadsföring när det behövs. Hon förklarar att kvinnor och barnfamiljer är de som är hennes främsta målgrupper så i framtiden kommer hon att satsa på barnkläder för e-handel.

Klä barn för vintern

Barn vill gärna vara utomhus länge på vintern. Det är viktigt att de är klädda efter temperatur och vind. Ibland litar vi blint på temperaturen men tänker inte på att en kall vind kan göra temperaturen ännu lägre. Det som gäller är lager-på-lager-principen. Man ska se till att det finns luft mellan lagren eftersom det är en viktig del i att kunna hålla värmen. Klä gärna barnet i ull i de olika lagren eftersom ull har bra egenskaper som behövs vid kyla. Det drar inte åt sig fukt och isolerar både vid värme och kyla. Undvik gärna bomull som lager eftersom det drar åt sig fukt och kan göra att det blir snabbt kallt.