Att välja rätt skor till barn

Som bekant växer barns fötter snabbt och det gäller att hålla kontroll på skostorlekar när du letar skor till barnen. Faktum är att ju yngre ett barn är desto fortare växer fötterna. Det innebär att det är ganska lätt att hitta fina begagnade skor som är som nya för unga barn. När barn når åldern tre till sex år är de betydligt mer aktiva och eftersom benen i foten har börjat utvecklas behöver skorna vara mjuka samt platta.

Stabila skor?

Skor till barn behöver inte vara stabila annat än om ditt barn drabbats av någon form av fotbesvär som kräver speciella skor. Stela skor kan innebära nedsättning i känslighet och följsamhet, vilket kan påverka barnets fötter samt motoriska utveckling negativt. Barns fötter växer mycket fort, särskilt för barn som är yngre än fem år gamla. Deras fötter kommer att växa en halv skostorlek varje två till fyra månader. För föräldrar innebär detta att det blir tufft att hålla takten med rätt skostorlek under ett antal år. Studier har visat att för trånga skor under barndomen kan vara orsaken till plattfot så det är viktigt att barnens skor inte är för små.

Att tänka på

Det finns som sagt en hel del att tänka på när det gäller barnens skor. Att investera i skor för barn som är bekväma och i rätt storlek är betydligt viktigare än vad många tror. Lika viktigt är det att välja rätt när det kommer till att anlita flyttbolag samt flyttstädning. Qleano.se är ett onlineföretag där du kan jämföra olika tjänster från certifierade städ- samt flyttföretag. När du är i behov av pålitlig samt bra städning med qleano.se, oavsett om det gäller flyttstädning, hemstädning, fönsterputsning, företagsstädning eller visningsstädning, erbjuder qleano.se de bästa företagen på dagens marknad. Hos qleano.se får du alltid en oerhört snabb offert med städ- och/eller flyttjänster. Qleano.se har ett stort nationellt nätverk av kontrollerade samt certifierade städ- och flyttfirmor som kommer att ge dig bästa service med den tjänst som du vill ha hjälp med.

Barnskor för sommar, vinter, vår och höst

Det finns en hel del att tänka på när det gäller barnskor för våra olika säsonger.

För sommaren räcker det med lättare sandaler, sport- eller promenadskor och ofodrade gummistövlar. Under en torr och varm sommar är sandaler bästa valet.

Under vintern gäller tåliga och vattentäta kängor. En ordentlig känga med fodrat inre samt tätt yttre kommer att hålla barnens fötter varma och torra. Om fötterna blir kalla eller våta kommer barnet att frysa oavsett hur varma kläderna är i övrigt. Välj gärna kängor i en lite större storlek så att sockor får plats.

Under våren behöver barn gummistövlar för att klara av väta och slask samt fodrade kängor för att hantera kyla till dess att vintern släpper taget. Våren är ofta både kall och blöt så skor som är vattentäta samt vädertåliga är bäst.

Under hösten är kraftiga och vädertåliga kängor ett bra val. Eftersom hösten är torrare än våren behöver de inte nödvändigtvis vara helt vattentäta. Viktigast är att fötterna är varma och torra.